ΚΡΑΤΗΣΗ
MENU

Τα Nέα μας

Βραδιά Γευσιγνωσίας Οίνου

08-09.06.2017

Ο ιστορικός «Βασίλαινας» καλωσορίζει το νέο συναρπαστικό μενού degustation του σεφ Μάνου Γαρνέλη με μια βραδιά γευσιγνωσίας-οινογνωσίας. Τις οινικές επιλογές επιμελείται η sommelier του εστιατορίου Μαρία Δελίτσικου.

Οι αυθεντικά ελληνικές γεύσεις δίνουν μια σαφή εικόνα για το γαστρονομικό προσανατολισμό του παλαιότερου εστιατορίου της Αθήνας στη νέα του εποχή. Τα πιάτα συνδυάζονται με 5 εξαιρετικά κρασιά και ένα τσίπουρο του Ελληνικού αμπελώνα που με τη σειρά τους δίνουν το στίγμα της σύγχρονης ελληνικής οινικής σκηνής.

Η βραδιά σηματοδοτεί την επιστροφή στις καθιερωμένες γευσιγνωσίες-οινογνωσίες του «Βασίλαινα» που εδώ και πολλά χρόνια αναδεικνύουν τη σημασία του αρμονικού συνδυασμού φαγητού-κρασιού στη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης γαστρονομικής εμπειρίας.

Το μενού

  • Kir Yianni, Sparkling Rose Akakies, Ξινόμαυρο, 2016
    ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ «ΒΑΣΙΛΑΙΝΑΣ»
    σερβίρεται με αραβικές πίτες
  • Οινοποιείο Βασάλτης, Νασίτης, Αθήρι/Αηδάνι/Ασύρτικο, 2016
    ΣΟΥΠΑ
    Ψαρόσουπα με κεφάλι φρέσκιας σφυρίδας
  • Tsantali, Klima Klima Organic Assyrtiko, 2016
    ΤΑΡΤΑΡ
    Φρέσκες γαρίδες Κοιλάδας, Μαγιάτικο,
    προζυμένια μπρουσκέτα, καπνιστή μαγιονέζα και πίκλες σέλερι-φινόκιο
    και
    ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ
    με πολίτικη σαλάτα και μαύρο ταραμά
  • Κτήμα Αβαντίς, Πλαγιές Γερακιών ροζέ, Μαυροκουντούρα, 2016
    ΓΙΟΥΒΕΤΣΑΚΙ ΓΑΡΙΔΕΣ
    με καπνιστή ντομάτα και μυρώνια
  • Οινοποιείο Rhous, Rhous ερυθρό, Syrah/Κοτσιφάλι 2014
    ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ
    με καρότα κονφί, φρέσκα μανιτάρια και σάλτσα bordelaise
  • Τσιλιλή,  Αγιονέρι Παλαιωμένο Τσίπουρο
    ΓΛΥΚΟ

ΤΙΜΗ €40/άτομο

Vassilenas

Ιούλιος – Μήνας παράλληλης γαστρονομίας

Για δεύτερη χρονιά επιστρέφουμε στα γαστρονομικά μας ταξίδια στο χρόνο. Παραδοσιακή και μοντέρνα εκδοχή των ίδιων πιάτων ανταγωνίζονται προσπαθώντας να κερδίσουν την προτίμησή σας. Τα βραβευμένα μενού των τελευταίων δεκαετιών αναβιώνουν σε δυο παράλληλες γαστρονομικές εμπειρίες.

Περισσότερα