ΚΡΑΤΗΣΗ
MENU

Τα Nέα μας

Βραδιά Γευσιγνωσίας Οίνου

08-09.06.2017

Ο ιστορικός «Βασίλαινας» καλωσορίζει το νέο συναρπαστικό μενού degustation του σεφ Μάνου Γαρνέλη με μια βραδιά γευσιγνωσίας-οινογνωσίας. Τις οινικές επιλογές επιμελείται η sommelier του εστιατορίου Μαρία Δελίτσικου.

Οι αυθεντικά ελληνικές γεύσεις δίνουν μια σαφή εικόνα για το γαστρονομικό προσανατολισμό του παλαιότερου εστιατορίου της Αθήνας στη νέα του εποχή. Τα πιάτα συνδυάζονται με 5 εξαιρετικά κρασιά και ένα τσίπουρο του Ελληνικού αμπελώνα που με τη σειρά τους δίνουν το στίγμα της σύγχρονης ελληνικής οινικής σκηνής.

Η βραδιά σηματοδοτεί την επιστροφή στις καθιερωμένες γευσιγνωσίες-οινογνωσίες του «Βασίλαινα» που εδώ και πολλά χρόνια αναδεικνύουν τη σημασία του αρμονικού συνδυασμού φαγητού-κρασιού στη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης γαστρονομικής εμπειρίας.

Το μενού

  • Kir Yianni, Sparkling Rose Akakies, Ξινόμαυρο, 2016
    ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ «ΒΑΣΙΛΑΙΝΑΣ»
    σερβίρεται με αραβικές πίτες
  • Οινοποιείο Βασάλτης, Νασίτης, Αθήρι/Αηδάνι/Ασύρτικο, 2016
    ΣΟΥΠΑ
    Ψαρόσουπα με κεφάλι φρέσκιας σφυρίδας
  • Tsantali, Klima Klima Organic Assyrtiko, 2016
    ΤΑΡΤΑΡ
    Φρέσκες γαρίδες Κοιλάδας, Μαγιάτικο,
    προζυμένια μπρουσκέτα, καπνιστή μαγιονέζα και πίκλες σέλερι-φινόκιο
    και
    ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ
    με πολίτικη σαλάτα και μαύρο ταραμά
  • Κτήμα Αβαντίς, Πλαγιές Γερακιών ροζέ, Μαυροκουντούρα, 2016
    ΓΙΟΥΒΕΤΣΑΚΙ ΓΑΡΙΔΕΣ
    με καπνιστή ντομάτα και μυρώνια
  • Οινοποιείο Rhous, Rhous ερυθρό, Syrah/Κοτσιφάλι 2014
    ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ
    με καρότα κονφί, φρέσκα μανιτάρια και σάλτσα bordelaise
  • Τσιλιλή,  Αγιονέρι Παλαιωμένο Τσίπουρο
    ΓΛΥΚΟ

ΤΙΜΗ €40/άτομο