ΚΡΑΤΗΣΗ
MENU

Τα Nέα μας

Γευσιγνωσία Οίνου με Σαντορίνες και νηστίσιμα

15.04.2016

Εστιατόριο Βασίλαινας, Αιτωλικού 72 Πειραιάς 

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ: 210 46 12 457

Η Σαντορίνη αποτελεί ένα πραγματικό φαινόμενο. Γεννημένη από τις στάχτες του ηφαιστείου διαθέτει ένα μοναδικό terroir και μια μαγική ομορφιά που δύσκολα μπορεί να συνηθίσει το μάτι.

Ειδικά το Ασύρτικο κρατάει ψηλά τη σημαία για το ελληνικό κρασί και βρίσκεται στην ελίτ των ποικιλιών παγκοσμίως. Η φήμη του σταφυλιού έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδας και ήδη έχουν ξεκινήσει οι φυτεύσεις σε διαφορετικές ηπείρους, με τα πρώτα αποτελέσματα να βρίσκουν τον δρόμο τους στην αγορά.

Σε κάθε περίπτωση όμως η Σαντορίνη είναι μοναδική και στο ηφαιστειογενές νησί η ποικιλία βρίσκει την καλύτερη έκφρασή της. Ξηρά ή γλυκά, ήσυχα ή αφρώδη, με βαρέλι ή χωρίς, τα κρασιά της Σαντορίνης αποτελούν το καμάρι του ελληνικού αμπελώνα.

Την Πέμπτη 21 Απριλίου ο σεφ του Βασίλαινα Άνταμ Κοντοβάς και ο Γρηγόρης Μιχαήλος σχεδιάζουν από κοινού ένα εκπληκτικό μενού με σκοπό να αναδείξουν τις διαφορετικές εκφράσεις του Ασύρτικου από το νησί της Σαντορίνης επιλέγοντας κρασιά από τέσσερις εξαιρετικούς παραγωγούς που δραστηριοποιούνται στο νησί.

ΜΕΝΟΥ – ΚΡΑΣΙΑ

  • ΣΑΡΔΕΛΑ ημίπαστη με αβοκάντο, τουρσί από αγούρι και κινόα
    Santo Wines, Sparkling Ασύρτικο, Methode Traditionelle
    Συναρπαστική αφρώδης εκδοχή του Ασύρτικου της Σαντορίνης, γεμάτο φρεσκάδα, αναζωογονητικό χαρακτήρα και όμορφη πολυπλοκότητα. Ένα ταξίδι στην μαγευτική καλντέρα.
  • ΚΑΛΑΜΑΡΙ σχάρας με κέτσαπ παντζαριού και πέστο βασιλικού
    Vassaltis vineyards, Nassitis, Αηδάνι, Αθήρι, Ασύρτικο 2015
    New kid on the block και ένα μοναδικό χαρμάνι από το νεότερο οινοποιείο της Σαντορίνης. Ο Νασσίτης-Νησιώτης δηλαδή-είναι αρωματικός, εκφραστικός και περισσότερο μαλακός από μια κλασική Σαντορίνη
  • ΧΤΑΠΟΔΙ ψητό με λάχανο στιφάδο και σάλτσα κολοκυθιού
    Οινοποιείο Χατζηδάκη, Σαντορίνη, 2015
    Η απόλυτη έκφραση του μοναδικού terroir της Σαντορίνης, ένα εκπληκτικό κρασί φουλ στην ορυκτότητα, με φρεσκάδα και όγκο στο στόμα και μακρά επίγευση.
  • ΜΥΛΟΚΟΠΙ σιγομαγειρεμένο σε ελαιόλαδο με αγκινάρες και τραγανή σελινόριζα
    Avantis Estate, Afoura Σαντορίνη 2013
    Εξέλιξη, βαρέλι, ένταση και πολυπλοκότητα για την Αφούρα του κτήματος Αβαντίς, που 3 χρόνια μετά τον τρύγο έχει «ανοίξει» αρωματικά και έχουν μελώσει τα γευστικά της χαρακτηριστικά.
  • ΧΑΛΒΑΣ σιμιγδαλένιος με καρύδια και σάλτσα καραμέλα
    Santo Wines, Vinsanto, 2009
    Ένα από τα πιο παραδοσιακά κρασιά της Σαντορίνης το γλυκό Vinsanto της Σαντορίνης συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κορυφαία γλυκά κρασιά του κόσμου με μοναδικά επίπεδα πολυπλοκότητας και ισορροπία.

Τιμή €40/άτομο