ΚΡΑΤΗΣΗ Καλέστε μας
MENU

Τα Nέα μας

Γευσιγνωσία Οίνου με το Κτήμα Παυλίδης την Πέμπτη 30/6/2016

24.06.2016

Κτήμα Παυλίδης

[ Ιστοσελίδα | Τηλέφωνο κρατήσεων 210 4612457 ]

Τα σπουδαία κρασιά ξεκινούν στο αμπέλι.  Έχοντας αυτή την φιλοσοφία, το κτήμα Παυλίδη στη Δράμα καταφέρνει να δίνει από τα 650 ιδιόκτητα στρέμματα αμπελώνων, κρασιά τα οποία διαθέτουν έντονη προσωπικότητα και αντανακλούν το terroir  της περιοχής όπως και τη διαφορετικότητα της κάθε χρονιάς.

Τα κρασιά του οινοποιείου βρίσκονται στην αγορά μόλις από το 2004 αλλά έχουν καταφέρει σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα να συγκαταλέγονται ανάμεσα στα κορυφαία όχι μόνο της Δράμας αλλά ολόκληρου του ελληνικού αμπελώνα.

Οι δύο οικογένειες κρασιών, Thema και Emphasis συνδυάζουν με τον καλύτερο τρόπο τόσο τις γηγενείς όσο και τις διεθνείς ποικιλίες που καλλιεργούνται με μεγάλη επιτυχία στο κτήμα και αναδεικνύουν μια αμπελουργική ζώνη η οποία παράγει κρασί από την αρχαιότητα.

Το κτήμα Παυλίδη είναι κοντά μας ανελιπώς από τα πρώτα χρόνια του Βασίλαινα και αποτέλεσε ένα από τα πρώτα κτήματα που μας συνόδευσε στα οινικά ταξίδια όλα αυτά τα χρόνια.  Το επιλέξαμε λοιπόν για να ξεκινήσουμε παρέα και τη νέα εποχή που το εστιατόριό μας μπαίνει τους επόμενους μήνες.

Την Πέμπτη 30 Ιουνίου καλωσορίζουμε στον Βασίλαινα τα εξαιρετικά κρασιά του κτήματος Παυλίδη με ένα ειδικά σχεδιασμένο μενού υπό την επιμέλεια του σεφ Άνταμ Κοντοβά και του Γρηγόρη Μιχαήλου Dip WSET.

ΜΕΝΟΥ- ΚΡΑΣΙΑ:

 • Αρωματική σαλάτα με εξωτικά φρούτα και κατίκι Δομοκού
  Thema λευκό 2015
  Το βαρύ πυροβολικό του κτήματος είναι ένα χαρμάνι Sauvignon Blanc και Ασύρτικου σε ίσες αναλογίες. Τον εξωτικό, εκρηκτικά φρουτώδη χαρακτήρα στη μύτη ακολουθεί ένα στόμα γεμάτο φρεσκάδα, ένταση και διάρκεια.
 • Γαρίδες «σαγανάκι» με μπισκ καραβίδας και μους μετσοβόνε
  Thema ροζέ 2015
  Το κλασικό στη Rioja Tempranillo χρησιμοποιεί το κτήμα Παυλίδη για να δώσει ένα ροζέ με καθαρότητα φρούτου και προκλητικά ζωηρό χαρακτήρα στο στόμα. Ένα από τα best seller ροζέ της ελληνικής αγοράς.
 • Μαρίδες τηγανητές με κουνουπίδι
  Emphasis Ασύρτικο 2015
  Ακόμα και μακριά από τη Σαντορίνη το Ασύρτικο μπορεί να δώσει σπουδαία κρασιά. Χωρίς βαρέλι, αλλά με 6 μήνες παραμονή στις οινολάσπες το Ασύρτικο του κτήματος διαθέτει νεύρο που ισορροπεί τον πλούσιο χαρακτήρα του κρασιού και   χαρακτηριστική ορυκτότητα που συναντάτε συνήθως στα κρασιά της Σαντορίνης.
 • Χωριάτικο Κοτόπουλο Αρτας με φρέσκα φασολάκια και καπνιστή σάλτσα
  Emphasis Chardonnay 2015
  Πλούσιο, λιπαρό, με εξαιρετική ισορροπία φρούτου και δρυός, το Chardonnay του κτήματος είναι μια περιορισμένης παραγωγής κορυφαία έκφραση της ποικιλίας που επιπλέον μπορεί να παλαιώσει εξαιρετικά στη φιάλη.
 • Bitter σοκολάτα με μπαχαρικά
  Emphasis Syrah 2012
  Πυκνό, στιβαρό με συμπυκνωμένα αρώματα μαύρων φρούτων, δρυός και πικάντικων μπαχαρικών στη μύτη προϊδεάζει για το τι πρόκειται να ακολουθήσει στο στόμα. Γενναιόδωρος χαρακτήρας, συμπύκνωση και ατελείωτη επίγευση για αυτό το διαφορετικό κλείσιμο της σημερινής βραδιάς.

Τιμή €35/άτομο