ΚΡΑΤΗΣΗ Καλέστε μας
MENU

Τα Nέα μας

15 Μαΐου 2019: Βραδιά οινογευσίας με τα κρασιά της Γαίας

08.05.2019

Το πρόγραμμα των βραδιών οινογνωσίας συνεχίζεται στις 15 Μαΐου με τη Γαία Οινοποιητική που με διακριτικό τον Αμμωνίτη (το απολίθωμα της θάλασσας του Αιγαίου που ψιθυρίζει τα προαιώνια μυστικά της ελληνικής γης) εδώ και 25 περίπου χρόνια ταξιδεύει τις πιο φημισμένες ελληνικές ποικιλίες στα πέρατα του κόσμου.

Θα γευθούμε 5 από τα καλύτερα κρασιά της Γαίας που ο σεφ Μάνος Γαρνέλης σε συνεργασία με τον sommelier μας Χάρη Χρυσικόπουλο θα «ντύσουν» με ένα μενού 6 πιάτων ειδικά σχεδιασμένο για να τα αναδείξει.

Η Γαία ξεκίνησε την πορεία της το 1994 έχοντας επικεφαλής τον καθηγητή Οινολογίας Γιάννη Παρασκευόπουλο και τον γεωπόνο Λέοντα Καράτσαλο.

Εεδρεύει σε δυο από τις πιο εμβληματικές και ποιοτικές αμπελουργικές ζώνες της Ελλάδας, τη Σαντορίνη και τη Νεμέα. Τα κρασιά της εντυπωσιάζουν τόσο για την ποιότητα όσο και για την τόλμη τους  στην ανάδειξη της δυναμικότητας των ποικιλιών. Ο Βυθισμένος ΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ αποτέλεσε το πρώτο Ασύρτικο που παλαιώθηκε στον βυθό της Σαντορίνης, μακριά από το φως και το οξυγόνο ενώ το Κτήμα Γαίας του 1997 ανέτρεψε την μέχρι τότε αντίληψη για το Αγιωργίτικο σε ότι αφορά το δυναμικό του και τις δυνατότητες παλαίωσής του.

Στις 15 Μαΐου θα δοκιμάσουμε μερικά από τα πιο διάσημα κρασιά των δυο οινοποιείων: τον ρητινίτη Nobilis (μια δροσερή αλλά και  φινετσάτη προσέγγιση του ελληνικού λαϊκού παραδοσιακού οίνου, της ρετσίνας, από Ροδίτη της Νεμέας), το ροζέ 4-6h (από Αγιωργίτικο με ανοιχτό τριανταφυλλί χρώμα και υπέροχη φρεσκάδα), το Ασύρτικο της Γαίας wild ferment (ένα ιδιαίτερο κρασί, προϊόν «απρόβλεπτης» ζύμωσης με φυσικούς μύκητες), το Αγιωργίτικο της Γαίας (το πλούσιο παλαιωμένο ερυθρό από Αγιωργίτικο) και τον Ανατολικό (το γλυκό κρασί της σειράς από Αγιωργίτικο Νεμέας παλαιωμένο σε γαλλική δρυ).

Σας περιμένουμε σε μια ακόμα μοναδική βραδιά στου «Βασίλαινα». Ο αριθμός συμμετοχών είναι περιορισμένος γι’ αυτό συστήνουμε να κάνετε την κράτησή σας έγκαιρα!

MENU

 ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ
λευκός ταραμάς|αραβικές πίτες
Ρητινίτης Nobilis

 ΤΟΝΟΣ ΤΑΡΤΑΡ
ξινόμηλο|πίκλα μάραθου|καπνιστή μαγιονέζα
Ρητινίτης Nobilis

ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΨΗΤΟ
κουσκoυσέ Θεσσαλονίκης|κρόκος Κοζάνης
4-6h Αγιωργίτικο Ροζέ ‘18

 ΛΑΥΡΑΚΙ CARPACCIO
εσπεριδοειδή
Ασύρτικο της Γαίας Wild Ferment ‘18

 ΜΟΣΧΙΔΑ ΝΑΞΟΥ
αφρός πατάτας|ραγού μανιταριών
Αγιωργίτικο της Γαίας ‘17

 ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ
αφρός εσπρέσσο|σορμπε κακάο
Ανατολικός Αγιωργίτιο ‘05

Τιμή €55/άτομο

Κρατήσεις: μέσω του site μας ή τηλεφωνικά στο 210-7210501.