ΚΡΑΤΗΣΗ Καλέστε μας
MENU

Τα Nέα μας

Μεγάλη Τρίτη 3/4: Βραδιά γεύσης-οίνου αφιερωμένη στο Ασύρτικο

27.03.2018

Σαντορίνη vs Δράμα: Ταξιδέψτε μαζί μας με την πιο μαγική ελληνική ποικιλία

Τη Μεγάλη Τρίτη, 3 Απριλίου, σας υποδεχόμαστε σε μια συναρπαστική γευσιγνωσία όπου 5 κορυφαία Ασύρτικα από κλασικές ή λιγότερο κλασικές για την ποικιλία περιοχές, βρίσκουν το ιδανικό τους ταίρι δίπλα σ’ ένα ειδικά σχεδιασμένο νηστίσιμο μενού 6 πιάτων στην τιμή των 50€.

 Το Ασύρτικο κρατάει ψηλά τη σημαία του ελληνικού κρασιού και βρίσκεται στην ελίτ των ποικιλιών παγκοσμίως. Η φήμη του σταφυλιού έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδας και έχουν ήδη ξεκινήσει φυτεύσεις σε διαφορετικές ηπείρους, με τα πρώτα αποτελέσματα να βρίσκουν τον δρόμο τους στην αγορά.

Η Μαρία Δελίτσικου, head sommelier του «Βασίλαινα», φωτίζει πέντε διαλεχτά Ασύρτικα συγκρίνοντας τις διαφορετικές εκφράσεις της ποικιλίας στη Σαντορίνη και τη Δράμα, σε μια προσπάθεια να αναδείξει τα διαφορετικά terroir του μοναδικού αυτού σταφυλιού.

Δίπλα της, ο Μάνος Γαρνέλης,  με το ταλέντο και τις γνώσεις του, προτείνει μοναδικούς γευστικούς συνδυασμούς στο πνεύμα των ημερών, με σκοπό να απογειώσει για μια ακόμα φορά τη γαστρονομική σας εμπειρία!


ΜΕΝΟΥ ΓΕΥΣΗΣ/ΟΙΝΟΥ – ΑΣΥΡΤΙΚΟ

  • Σαντορίνη Santo Wines Assyrtiko Sparkling Brut, Methode Traditionelle NV
    Σαρδέλα μαρινάτη, μπρουσκέτα από προζυμένιο ψωμί, μαρμελάδα τομάτας 
  •  Οινοποιείο Μπουτάρης “Santorini” Ασύρτικο ΠΟΠ ‘16
    Tartar με γαρίδες Kοιλάδας και μαγιάτικο, με κρέμα μάραθου 
  •  Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη “Chateau Julia” Ασύρτικο, Δράμα ‘17
    Ρεβιθάδα σε ξυλόφουρνο με αυγοτάραχο 
  •  Κτήμα Τέχνη Οίνου «Ήδυσμα Δρυός» Ασύρτικο, Δράμα ‘16
    Καλαμάρι σχάρας με κρέμα από κουνουπίδι, αρωματικό ταμπουλέ 
  • Οινοποιείο Βασάλτης Σαντορίνη Βαρέλι Ασύρτικο ΠΟΠ ‘16
    Λαυράκι σχάρας με κουσκουσέ Θεσσαλονίκης αρωματισμένο με βανίλια και κρόκο Κοζάνης 
  • NOMAΔA Honey Soda + Lemon
    «Γιαούρτι με μέλι και καρύδια»

Τιμή €50/άτομο

Κρατήσεις στο 210 7210501 ή εδώ.