ΚΡΑΤΗΣΗ Καλέστε μας
MENU

Τα Nέα μας

21 Μαρτίου 2019: Βραδιά γεύσης/οίνου – Οινοποιείο ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

13.03.2019

Ο Χαρίδημος Χατζηδάκης υπήρξε ένας οραματιστής οινοποιός: μικρές στρεμματικές αποδόσεις, περιορισμένη παραγωγή, γνώση που αξιοποιεί την παράδοση ταυτόχρονα με ριψοκίνδυνο πειραματισμό, προσπαθώντας να εξερευνήσει τις δυνατότητες του super star Aσύρτικου, αλλά και να αναδείξει ποικιλίες λιγότερο γνωστές, όπως το Aηδάνι. Δεν είναι, λοιπόν, τυχαίο που έχει απασχολήσει δημοσιογράφους όπως την Jancis Robinson MW και τον Tim Atkins MW, ενώ έχει χαρακτηριστεί ως “μάγος του κρασιού”!

Κοντεύουν δυο χρόνια από τότε που ο Χαρίδημος Χατζηδάκης «έφυγε» από κοντά μας και η «σκυτάλη» έχει πλέον περάσει στην επόμενη γενιά. Το Οινοποιείο συνεχίζει την πορεία του με όλη την οικογένεια πίσω του και επικεφαλής τη Στέλλα Χατζηδάκη και την Κωνσταντίνα Χρυσού που βασίζονται σε μια νεανική και κεφάτη ομάδα.

Έχοντας ήδη δοκιμάσει τα νέα κρασιά τους, αυτό που έρχεται στο μυαλό είναι ότι τα στερνά τιμούν τα πρώτα, ότι το παρόν και το μέλλον είναι αντάξιο του παρελθόντος.

Γι’ αυτό, με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση, υποδεχόμαστε την οικογένεια-Oινοποιείο Χατζηδάκη την Πέμπτη 21 Μαρτίου για να μας ταξιδέψει στον αμπελώνα τους, να μας μιλήσει για το υπόσκαφο οινοποιείο «Καναβάκι» απ’ όπου ξεκίνησαν όλα το 1997, για τη ζύμωση στους 18 βαθμούς με ιθαγενείς ζύμες, για την παλαίωση στις ευγενείς οινολάσπες…
Ίσως να μας φέρουν και κάποια από τις τελευταίες φιάλες του Χαρίδημου…

Θα προλογίσει ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW.

MENU

  • ΣΟΥΠΑ
    πράσο | καπνιστό χέλι
    Santorini Familia ‘18 
  • CARPACCIO
    φαγκρί| αχινός
    Santorini Cuvée 15 ‘17 
  • ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΣΧΑΡΑΣ
    ρεβίθια | σαλικόρνια
    Σαντορίνη Σκυτάλη ‘17 
  • ΧΟΙΡΙΝΑ ΜΑΓΟΥΛΑ ibérico
    μανεστράκι | μυρώνια |λεμονόχορτο
    Νυχτέρι ‘17 
  • ΣΟΚΟΛΑΤΑ
    bitter σοκολάτα | φοντάν | κόκκινα φρούτα | φραμπουάζ
    Vinsanto ‘04

Τιμή €55/άτομο

Κρατήσεις στο 210 7210501 ή εδώ.

Vassilenas

Νέο χειμωνιάτικο μενού

Σας περιμένουμε να δοκιμάσετε tο εποχιακό μενού μας για το φθινόπωρο και τον χειμώνα!

Δείτε το νέο Μενού