ΚΡΑΤΗΣΗ Καλέστε μας
MENU

Η ομάδα μας

Θανάσης  Βασίλαινας

Ο Θανάσης  Βασίλαινας  γεννήθηκε στον Πειραιά το 1964.  Σπούδασε Οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και  έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Στατιστική στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης.

Έχοντας μεγαλώσει στις κουζίνες του εστιατορίου του πατέρα του, μυήθηκε στην τέχνη της μαγειρικής και της εστίασης, μεγειρεύοντας μάλιστα ο ίδιος σε Ευρωπαϊκό  διαγωνισμό μαγειρικής το 1996, όταν ο «ΒΑΣΙΛΑΙΝΑΣ» εκπροσώπησε την Ελλάδα σε διαγωνισμό που είχε ως θέμα τις ευρωπαϊκές συνταγές για ψάρια πλούσια σε ω3.

Το 2005, μετά τον θάνατο του πατέρα του, παρέλαβε τη σκυτάλη και την ευθύνη της συνέχειας του ιστορικού εστιατορίου.  Ακολουθώντας την ίδια απαρέκλιτη φιλοσοφία στην επιλογή των πρώτων υλών, ανέδειξε το εστιατόριο ως ένα από τα κορυφαία εστιατόρια ελληνικής δημιουργικής κουζίνας, αποσπώντας ανελλιπώς βραβείο ελληνικής κουζίνας από τους Χρυσούς Σκούφους καθώς και αντίστοιχα βραβεία Gourmet.

Παρακολουθεί τις εξελίξεις στα οινικά δρώμενα, έχοντας και ο ίδιος εκπαιδευθεί στο πεδίο του κρασιού στο WSPC, καθώς πιστεύει ότι το κρασί είναι αναπόσπαστο κομμάτι ενός καλού γεύματος και ολοκληρώνει την γαστρονομική εμπειρία σε ένα εστιατόριο. Χάρη στη συνεργασία με έμπειρους και ειδικευμένους ανθρώπους του κρασιού, ο «ΒΑΣΙΛΑΙΝΑΣ» είναι πλέον από τα σημαντικότερα οινικά εστιατόρια της Αθήνας διαθέτοντας μια πλούσια κάβα στην οποία εκπροσωπείται το σύνολο του ελληνικού αμπελώνα, ενώ παράλληλα διαθέτει και ικανοποιητικές προτάσεις από τον διεθνή αμπαλώνα.

Μάνος Γαρνέλης

Ο Μάνος Γαρνέλης γεννήθηκε το 1982 και είναι ο σεφ του «ΒΑΣΙΛΑΙΝΑ» από τότε που το εστιατόριο μετακόμισε από τον Πειραιά στην Αθήνα και είναι αυτός που ανέλαβε να δώσει με τα πιάτα του το νέο στίγμα του εστιατορίου στην καινούρια αυτή εποχή.

Έχοντας σπουδάσει στη σχολή Le Monde, ξεκίνησε την καριέρα του κυρίως ως pastry chef και πολύ γρήγορα εργάστηκε πλάι σε γνωστά ονόματα όπως ο Χρύσανθος Καραμολέγκος και ο Δημήτρης Δημητριάδης. Αφού έκανε ένα πέρασμα από τις κουζίνες του εστιατορίου Αλέρια, προσγειώθηκε στις εστίες του Βαρούλκου όπου και έμεινε περίπου τέσσερα χρόνια, αρχικά ως sous chef και κατόπιν ως chef του Λευτέρη Λαζάρου. Η βαθιά γνώση που έχει σε σχέση με το ψάρι και τα θαλασσινά τού εξασφάλισαν επάξια τη θέση του σεφ στην κουζίνα του «ΒΑΣΙΛΑΙΝΑ».

KANTE KΡΑΤΗΣΗ

Παρακαλούμε στα Σχόλια της κράτησης να μας ενημερώσετε για ενδεχόμενες διατροφικές - διαιτητικές ιδιαιτερότητες.

Η κράτησή σας ισχύει αφού επιβεβαιωθεί με email.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα - Παρασκευή, 18.00-23.00, Σάββατο 18.30-23.30