ΚΡΑΤΗΣΗ
MENU

Τα Nέα μας

Εκδηλώσεις του Athens Wine Week

02.03.2015

Το εστιατόριό μας, συμμετέχει στις εκδηλώσεις του φετινού Athens Wine Week 1-8 Μαρτίου που κορυφώνονται με το επερχόμενο ΟΙΝΟΡΑΜΑ. Ο σεφ Ρενάτο Μεκόλι και ο οινικός σύμβουλος του εστιατορίου Γρηγόρης Μιχαήλος AIWS, έχουν  ετοιμάσει ένα ειδικό μενού το οποίο κάθε βράδυ θα συδυάζεται με διαφορετικά κρασιά από κορυφαία οινοποιεία του Ελληνικού αμπελώνα.

Το δε Σάββατο 8/3/2015, ο chief οινολόγος της Τσάνταλη, Παναγιώτης Κυριακίδης, θα σας ξεναγήσει στο priveτου Βασίλαινα σε μια μοναδική κάθετη γευστική δοκιμή με 6 χρονιές Μετόχι από τον αμπελώνα του Άγιους Όρους για τις χρονιές 1999-2004 για περιορισμένο αριθμό ατόμων (16 άτομα).

Αναλυτικά, για την εβδομάδα 1-8 Μαρτίου σας προτείνουμε:

Το μενού

  • ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ
    μους λευκού ταραμά με μελάνι σουπιάς
  • ΦΑΓΓΡΙ ΤΑΡΤΑΡ
    με lime, wasabi και αρωματικά βότανα
  • ΨΗΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΑ
    με υφές μπρόκολου και σελινόριζας, σως απο θυμάρι και λεμόνι
  • ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΣΧΑΡΑΣ
    με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας και λάδι σκόρδου
  • ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΦΙΛΕΤΟ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ
    με πατζάρια φούρνου και μαγιoνέζα σκόρδου
  • ΜΑΝΕΣΤΡΑΚΙ ΜΕ ΟΥΡΕΣ ΜΟΣΧΟΥ
    Στη γάστρα με κόκκινο κρασί
  • ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ,
    με κρέμα τυριού και σάλτσα καραμέλας και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς

Τρίτη 3/3/2015

ΚΤΗΜΑ ΣΚΟΥΡΑ

  • SALTOWILDYEAST
    ΠΓΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ – ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ – 100% ΜΑΥΡΟΦΙΛΕΡO
  • ΑΡΜΥΡΑ
    ΠΓΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ – ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ – 100% CHARDONNAY
  • ΜΕΓΑΣ ΟΙΝΟΣ
    ΠΓΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ – ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ – CABERNET SAUVIGNON/ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ
  • FONSECA, “Bin 27”,
    Port Varieties, Porto, Πορτογαλία NV (750ml) 20%

Τιμή €35

Τετάρτη 4/3/2015

ΟΡΕΙΝΟΙ ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΛΑΛΙΚΟΥ

  • ΜΕΓΑ ΣΥΜΒΟΛΟ
    ΠΓΕ ΚΑΒΑΛΑ – ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ – GEWURZTRAMINER/SAUVIGNONBLANC
  • ΣΤΑΘΜΟΣ
    ΠΓΕ ΚΑΒΑΛΑ – ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ – 100% VIOGNIER
  • GOLDENRED
    ΠΓΕ KABAΛΑ – ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ – 100% MERLOT
  • JOKER
    ΠΓΕ ΚΑΒΑΛΑ – ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣΗΜΙΞΗΡΟΣ – MUSCATBLANC

Τιμή €35

Πέμπτη 5/3/2015

  • ΡΕΤΣΙΝΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΥ
    ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ  – OIΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ- 100% ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟ
  • CAVALIERINICOLAZARIDI
    ΠΓΕ ΔΡΑΜΑ – ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ – 75%% SAUVIGNONBLANC/25% AΣΥΡΤΙΚΟ
  • ΤΣΑΠΟΥΡΝΑΚΟΣ ΚΤΗΜΑ ΒΟΓΙΑΤΖΗ
    ΠΓΕ ΒΕΛΒΕΝΤΟ – ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ – 100%
  • ΜΟΣΧΑΤΟΣ ΡΙΟΥ-ΠΑΤΡΩΝ ΠΑΡΠΑΡΟΥΣΗΣ
    ΠΟΠ ΜΟΣΧΑΤΟ ΡΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ – ΛΕΥΚΟΣ ΦΥΣΙΚΩΣ ΓΛΥΚΥΣ ΛΙΑΣΤΟΣ – MUSCATBLANC

Τιμή €35

Παρασκευή  6/3/2015

ΚΑΤΩΓΙ ΣΤΡΟΦΙΛΙΑ

  • TRAMINER
    ΠΓΕ ΜΕΤΣΟΒΟ – ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ – 100% TRAMINER
  • ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ
    ΠΓΕ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ – 100%
  • ROSSIUDIMUNTEΓΙΝΙΕΤΣ
    ΠΓΕ ΜΕΤΣΟΒΟ – ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ – 100% CABERNETSAUVIGNON
  • FONSECA, “Bin 27”,
    Port Varieties, Porto, Πορτογαλία NV (750ml) 20%

Τιμή €35

Σάββατο 7/3

ΚΑΘΕΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΜΕΤΟΧI ΤΣΑΝΤΑΛΗ 1999-2004

Ο chief οινολόγος της Τσάνταλη, Παναγιώτης Κυριακίδης, θα σας ξεναγήσει στο priveτου Βασίλαινα σε μια μοναδική κάθετη γευστική δοκιμή με 6 χρονιές Μετόχι από τον αμπελώνα του Άγιους Όρους.

(Συμμετοχή μέχρι: 16 άτομα)

Ο αμπελώνας στο Μετόχι Χρωμίτσας του Αγίου Όρους αποτέλεσε το όραμα του Ευάγγελου Τσάνταλη, που αφοσιώθηκε στην αναβίωση της οινοποιητικής παράδοσης στην περιοχή. Ένα έργο ζωής που κατάφερε τελικά να κληροδοτήσει στις νεότερες γενιές δίνοντας σε εμάς την μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσουμε 6 χρονιές ενός από τα θρυλικά κρασιά του Ελληνικού αμπελώνα.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει δείπνο με κρασιά της Τσάνταλη και της SantoWines

  • NV Santo Wines, “Sparkling Assyrtiko-MethodeTraditionelle”,
    Ασύρτικο, Σαντορίνη, Ελλάδα 13%
  • Santo Wines, “Νυχτέρι Reserve”,
    Ασύρτικο, Αθήρι, Αηδάνι, Σαντορίνη, Ελλάδα 15%
  • Τσάνταλης, “Μετόχι Χρωμίτσας”,
    Cabernet Sauvignon/Λημνιό, Άγιον Όρος, Ελλάδα, 13,5%
  • Τσάνταλης, “Μοσχάτος Λήμνου”
    Μοσχάτο Αλεξανδρείας, /Οίνος Λικέρ – Γλυκύς (Vin de Liquer)

Τιμή €49

Vassilenas

Ιούλιος – Μήνας παράλληλης γαστρονομίας

Για δεύτερη χρονιά επιστρέφουμε στα γαστρονομικά μας ταξίδια στο χρόνο. Παραδοσιακή και μοντέρνα εκδοχή των ίδιων πιάτων ανταγωνίζονται προσπαθώντας να κερδίσουν την προτίμησή σας. Τα βραβευμένα μενού των τελευταίων δεκαετιών αναβιώνουν σε δυο παράλληλες γαστρονομικές εμπειρίες.

Περισσότερα